Kategorije

Oznake

Astronomski centar Rijeka Boris Caput cipmann Dijana Ferković Ekonomski fakultet u Rijeci Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka Filozofski fakultet u Rijeci izložba izložbe Jasminka Ujčić Kastafska ljetna škola inovativnosti Kastav Klub inovatora KIN konferencije korištenje prostora Matea Cavrić mentoriranje mladi inovatori otvorenje programiranje Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci radionice Renato Stanković sastanak Savez inovatora PGŽ STEM Tehnička škola Rijeka Udruga Trija Zajednica tehničke kulture Rijeka

Arhiva

Grad Kastav ugostio Inovacijsku konferenciju mladih

U četvrtak je Grad Kastav ponovno bio domaćin aktivnostima mladih inovatora. Inovacijska konferencija mladih, u organizaciji Zajednice tehničke kulture u Rijeci, održala se tako u Boćarskom domu „Slavko Stanić“.

 

Nakon protokolarnog dijela u kojem su se okupljenima obratili Renato Stanković iz Grada Kastva, Jasminka Ujčić iz Zajednice tehničke kulture u Rijeci i Boris Caput iz Saveza inovatora Primorsko-goranske županije, program konferencije započeo je predstavljanjem mladih inovatora i njihovih mentora iz Elektroindustrijske i obrtničke škole te Tehničke škole Rijeka, koji su tijekom 2022. i 2023. sudjelovali u specijaliziranom programu iz STEM područja. Ratko Božić se u ime mentora zahvalio svim učenicima i učenicama koji su sudjelovali u programu.

 

 

Zatim je uslijedilo predstavljanje aktivnosti i rezultata projekta ”Mreža klubova mladih inovatora poduzetnika na području Urbane aglomeracije Rijeka”, kojeg su u protekle dvije godine provodili Grad Kastav, u suradnji sa Savezom inovatora PGŽ i Klubom inovatora KIN Kastav.

 

Renato Stanković je pritom naglasio kako Grad Kastav trenutno prolazi kroz digitalnu i zelenu tranziciju i kako će upravo generacija polaznika aktivnosti, odnosno mladi od 15 do 24 godine imati najveće koristi od napora koji se sada ulaže u javnom sektoru. Također je poželio sreću svim mladim inovatorima i izrazio nadu da će zahvaljujući infrastrukturi i programima koji su uspostavljeni moći svoje ideje i inovacije pretvoriti u funkcionalne proizvode na korist čitavog društva.

 

Boris Caput se na kraju konferencije zahvalio na dosadašnjoj suradnji s Gradom Kastvom i partnerima, te izrazio želju da se ovakvi vrijedni projekti nastave u budućnosti.

 

Projekt ”Mreža klubova mladih inovatora poduzetnika na području Urbane aglomeracije Rijeka” sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna vrijednost projekta bila je oko 271.000 EUR.