Kategorije

Oznake

Astronomski centar Rijeka Boris Caput cipmann Dijana Ferković Ekonomski fakultet u Rijeci Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka Filozofski fakultet u Rijeci izložba izložbe Jasminka Ujčić Kastafska ljetna škola inovativnosti Kastav Klub inovatora KIN konferencije korištenje prostora Matea Cavrić mentoriranje mladi inovatori otvorenje programiranje Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci radionice Renato Stanković sastanak Savez inovatora PGŽ STEM Tehnička škola Rijeka Udruga Trija Zajednica tehničke kulture Rijeka

Arhiva

Slide Saznaj sve inoLAB Kastav projektu detalje o

NAZIV PROJEKTA

Mreža klubova mladih inovatora poduzetnika na području urbane aglomeracije Rijeka

OPIS PROJEKTA

Projekt provodi Grad Kastav u suradnji s partnerima – Savezom inovatora PGŽ-a, Klubom inovatora Kastav i mrežom suradničkih organizacija.

 

Projektom će se stvoriti platforma za socijalno uključivanje i razvoj profesionalnih i osobnih kompetencija mladih inovatora na području Urbane aglomeracije Rijeka. U programima iz novih tehnologija, karijernog usmjeravanja, izrade poslovnih planova te na natjecanjima i konferencijama sudjelovat će 200 mladih osoba.

 

Sve aktivnosti odvijat će se u okviru središnjeg koordinacijskog kluba u Kastvu – inoLAB-a, te tri podružnice u Rijeci. Projekt će trajati 24 mjeseca.

CILJEVI PROJEKTA

Glavni cilj projekta je razvoj i provedba programa za socijalno uključivanje i povećanje zapošljivosti 200 mladih u dobi od 15 do 24 godine na području Urbane aglomeracije Rijeka kroz osnivanje Mreže mladih inovatora poduzetnika, platforme za razvoj profesionalnih i osobnih kompetencija inovativnih mladih.

Cilj će se ostvariti kroz osnivanje četiri kluba mladih inovatora poduzetnika uz provođenje sljedećih aktivnosti:

radionice iz novih tehnologija

razvoj i provedba 4 specijalizirana programa radionica za korištenje lasera, 3D printinga, upravljanja dronovima i robotike

karijerno usmjeravanje

uz koje će se provesti obuka deset stručnih suradnika koji rade s pripadnicima ciljnih skupina

izrada poslovnih planova

radionice i mentorstva za izradu poslovnih planova zbog komercijalizacije inovacija

natjecanja i konferencije

organiziranje natjecanja i inovacijskih konferencija mladih gdje će se predstaviti njihove inovacije i poslovni planovi

VRIJEDNOST I TRAJANJE PROJEKTA

Ukupno: 2.042.210,26 kn

Iznos EU sufinanciranja: 2.042.210,26 kn

Trajanje od 16. veljače 2021. do 16. veljače 2023.

qodef-fullwidth-slider

Kastav, grad utvrđen srednjovjekovnim gradskim bedemom s devet obrambenih kula, sazdan je na grebenu kraškog brijega. Nalazi se u neposrednoj blizini Rijeke i Opatije. Kastavština se smatra širim područjem koje povijesno i kulturološki gravitira gradu Kastvu.

qodef-fullwidth-slider

Kastavštinu su tijekom povijesti naseljavali Japodi, Rimljani, Ostrogoti, Grci, Langobardi, a u 7. stoljeću doseljavaju i Hrvati. Tijekom srednjeg vijeka gospodari Kastva su Devinski grofovi i grofovi Walsee, a od 15. stoljeća i Habsburgovci. 19. stoljeće vrijeme je narodnog preporoda i osnivanja niza kulturnih institucija koje njeguju hrvatski jezik i nacionalni identitet.

qodef-fullwidth-slider

Nakon Prvog svjetskog rata područje Kastavštine dijeli se između Kraljevine Italije i Kraljevine Jugoslavije, a nakon Drugog svjetskog rata i oslobođenja, Kastavština je ponovno sjedinjena u okviru Jugoslavije. Od 1991. godine Kastav je u sastavu Republike Hrvatske, a 1997. godine zasluženi dobiva i status Grada.

qodef-fullwidth-slider

Kastav danas ima oko 12.000 stanovnika, bogatu kulturnu i prirodnu baštinu, vibrantnu kulturno-umjetničku scenu, razvijeno poduzetništvo, izdašne socijalne programe i visok komunalni standard. Grad Kastav trenutno provodi niz projekata u područjima digitalne i zelene tranzicije, izgradnje infrastrukture, uvođenja komunalnih inovacija i proširenja kvalitete socijalnih usluga.

PROJEKTNI PARTNERI I SURADNIČKE ORGANIZACIJE