Kategorije

Oznake

Astronomski centar Rijeka cipmann Dijana Ferković izložba izložbe Kastafska ljetna škola inovativnosti Kastav konferencije korištenje prostora Matea Cavrić mentoriranje mladi inovatori otvorenje programiranje radionice Renato Stanković sastanak STEM

Arhiva

Slide Saznaj sve inoLAB Kastav projektu detalje o

NAZIV PROJEKTA

Mreža klubova mladih inovatora poduzetnika na području urbane aglomeracije Rijeka

OPIS PROJEKTA

Projekt provodi Grad Kastav u suradnji s partnerima – Savezom inovatora PGŽ-a, Klubom inovatora Kastav i mrežom suradničkih organizacija.

 

Projektom će se stvoriti platforma za socijalno uključivanje i razvoj profesionalnih i osobnih kompetencija mladih inovatora na području Urbane aglomeracije Rijeka. U programima iz novih tehnologija, karijernog usmjeravanja, izrade poslovnih planova te na natjecanjima i konferencijama sudjelovat će 200 mladih osoba.

 

Sve aktivnosti odvijat će se u okviru središnjeg koordinacijskog kluba u Kastvu – inoLAB-a, te tri podružnice u Rijeci. Projekt će trajati 24 mjeseca.

CILJEVI PROJEKTA

Glavni cilj projekta je razvoj i provedba programa za socijalno uključivanje i povećanje zapošljivosti 200 mladih u dobi od 15 do 24 godine na području Urbane aglomeracije Rijeka kroz osnivanje Mreže mladih inovatora poduzetnika, platforme za razvoj profesionalnih i osobnih kompetencija inovativnih mladih.

Cilj će se ostvariti kroz osnivanje četiri kluba mladih inovatora poduzetnika uz provođenje sljedećih aktivnosti:

radionice iz novih tehnologija

razvoj i provedba 4 specijalizirana programa radionica za korištenje lasera, 3D printinga, upravljanja dronovima i robotike

karijerno usmjeravanje

uz koje će se provesti obuka deset stručnih suradnika koji rade s pripadnicima ciljnih skupina

izrada poslovnih planova

radionice i mentorstva za izradu poslovnih planova zbog komercijalizacije inovacija

natjecanja i konferencije

organiziranje natjecanja i inovacijskih konferencija mladih gdje će se predstaviti njihove inovacije i poslovni planovi

VRIJEDNOST I TRAJANJE PROJEKTA

Ukupno: 2.042.210,26 kn

Iznos EU sufinanciranja: 2.042.210,26 kn

Trajanje od 16. veljače 2021. do 16. veljače 2023.

qodef-fullwidth-slider

Kastav, grad utvrđen srednjovjekovnim gradskim bedemom s devet obrambenih kula, sazdan je na grebenu kraškog brijega. Nalazi se u neposrednoj blizini Rijeke i Opatije. Kastavština se smatra širim područjem koje povijesno i kulturološki gravitira gradu Kastvu.

qodef-fullwidth-slider

Kastavštinu su tijekom povijesti naseljavali Japodi, Rimljani, Ostrogoti, Grci, Langobardi, a u 7. stoljeću doseljavaju i Hrvati. Tijekom srednjeg vijeka gospodari Kastva su Devinski grofovi i grofovi Walsee, a od 15. stoljeća i Habsburgovci. 19. stoljeće vrijeme je narodnog preporoda i osnivanja niza kulturnih institucija koje njeguju hrvatski jezik i nacionalni identitet.

qodef-fullwidth-slider

Nakon Prvog svjetskog rata područje Kastavštine dijeli se između Kraljevine Italije i Kraljevine Jugoslavije, a nakon Drugog svjetskog rata i oslobođenja, Kastavština je ponovno sjedinjena u okviru Jugoslavije. Od 1991. godine Kastav je u sastavu Republike Hrvatske, a 1997. godine zasluženi dobiva i status Grada.

qodef-fullwidth-slider

Kastav danas ima oko 12.000 stanovnika, bogatu kulturnu i prirodnu baštinu, vibrantnu kulturno-umjetničku scenu, razvijeno poduzetništvo, izdašne socijalne programe i visok komunalni standard. Grad Kastav trenutno provodi niz projekata u područjima digitalne i zelene tranzicije, izgradnje infrastrukture, uvođenja komunalnih inovacija i proširenja kvalitete socijalnih usluga.

PROJEKTNI PARTNERI I SURADNIČKE ORGANIZACIJE