Kategorije

Oznake

Astronomski centar Rijeka cipmann Dijana Ferković izložba izložbe Kastafska ljetna škola inovativnosti Kastav konferencije korištenje prostora Matea Cavrić mentoriranje mladi inovatori otvorenje programiranje radionice Renato Stanković sastanak STEM

Arhiva

Inovativni vikend u Astronomskom centru Rijeka

Grad Kastav u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Rijeka i u sklopu europskog projekta ”Mreža mladih inovatora poduzetnika na području Urbane aglomeracije Rijeka” organizira Inovativni vikend u Astronomskom centru Rijeka, koji će se na toj lokaciji održati 21. i 22. listopada.

 

Inovativni vikend u Astronomskom centru Rijeka naziv je dvodnevnog besplatnog programa namijenjenog mladima u dobi od 15 do 24 godine s područja Urbane aglomeracije Rijeka. Program je dio projekta kojeg provodi Grad Kastav u suradnji s partnerima, a glavni cilj projekta je razvoj platforme za razvoj profesionalnih i osobnih kompetencija mladih kroz poticanje inovativnog razmišljanja i poduzetnosti.

 

Astronomski centar Rijeka je jedini astronomski centar u Hrvatskoj koji sadrži digitalni planetarij i zvjezdarnicu. To je dom Astronomskog društva Rijeka i mjesto održavanja raznovrsnog programa (filmovi, interaktivne prezentacije, promatranja, predavanja, izložbe, koncerti i dr.). Objekt se nalazi na Svetom Križu, do njega se može doći i gradskim prijevozom, a u potpunosti je prilagođen kretanju osoba smanjene pokretljivosti.

 

Program Inovativnog vikenda sastoji se od 3 zanimljiva i korisna predavanja i radionice koje će pomoći učenicama i učenicima da budu inovativniji, informiraniji i spremniji na izazove 21. stoljeća, a za detaljan program kliknite OVDJE.

 

Ukoliko pripadate ciljnoj skupini i želite sudjelovati u programu, molimo vas da zbog ograničenog kapaciteta u Astronomskom centru Rijeka najavite Vaš dolazak e-mailom na ztk@ztk-rijeka.hr.